2015 m. balandžio 16 d., ketvirtadienis

klasikinė margarita pagal Irmantą

Ko gero pats geriausias iš visų klasikinių kokteilių, bet turbūt ir labiausiai "kertantis per galvą" :)
Visai neperlenkiant pasakysiu, kad iš visų mano ragautų margaritų, pačią geriausią gamina šiame blog'e nekartą išgirtas kokteilių meistras - mano vyras. Tikrai, kokteiliuoti mes mėgstame. Taigi, pagaliau margarita pagal Irmantą.

Reikės:
50 ml tekilos,
25 ml apelsinų likerio Triple Sec,
50 ml šviežių žaliųjų citrinų sulčių,
smulkios druskos,
čili pipirų miltelių,
griežinėlio žaliosios citrinos,
ledukų.

Pirmiausiai pasiruošiame taures.
Trikampės taurės kraštelį suvilgome citrinos griežinėliu.
Lėkštėje sumaišome druską ir čili miltelius.
Apverčiame taurę kojele į viršų, "citrinuotus" kraštelius suvilgome druskos-čili mišiniu, kol mišinys gražiai prikibs ant visų taurės kraštelių.

Visus skystus ingredientus pilame į šeikerį ant ledukų ir gerai suplakame.
Pilame į paruoštas atšaldytas taures.
Puošiame citrinos griežinėliu arba, šį kartą, karambola.
Baisiai gardu, tik svarbu nepadauginti, nes po tekilos sunkus rytas...
Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą